Overslaan naar inhoud
Twee vrouwen aan het werk in een lab
Kristin Ansnes Ravndal 16 jan 20225 min Lezen

De itslearning planner is een geweldig hulpmiddel om leerlingen structuur, volgorde en reikwijdte te geven.

Vertaling gegenereerd door een AI vertaaldienst

Kristin Ansnes Ravndal is een Docent op Strand Upper Secondary School in Noorwegen. Haar school gebruikt al enkele jaren itslearning als LMS. Ze houdt van itslearning planner en legt uit waarom het een verschil maakt in haar klas.

Als Noorse Docent heb ik veel autonomie in hoe ik lesgeef, wat ik waardeer, maar ons onderwijssysteem richt zich ook veel op samenwerking, en deze twee sluiten elkaar niet uit. Mijn stelling is dat het itslearning platform, maar meer specifiek de planner, goed aansluit bij deze twee aspecten van ons beroep.

De planner helpt leerkrachten om leerlingen structuur, volgorde en reikwijdte te bieden, zowel in als buiten de klas.

screenshot van de nieuwe planner

 

Mijn klas

Net als elk klaslokaal in de wereld wordt mijn klas bevolkt door leerlingen met heel verschillende persoonlijkheden. Er is een groep die niet te veel eist van leraren, niets extra's in ieder geval. Studenten in deze groep zijn over het algemeen gelukkig, goed aangepast en hebben het vermogen om hun volledige potentieel te bereiken met slechts een minimum aan ondersteuning van hun leraren.

Dan hebben we studenten die tijdelijke tegenslagen ervaren, zoals relatieproblemen die moeilijk zijn om mee om te gaan, waardoor ze hun concentratie verliezen. En dan zijn er nog leerlingen met ingewikkelder problemen, zoals leerproblemen. Zonder goede structuur lopen leerlingen die moeite hebben om zich te concentreren in de klas een groter risico om te zakken. En dat is waar planner om de hoek komt kijken, en het kan het verschil betekenen tussen slagen en falen.

 

Nuttig voor iedereen, maar cruciaal voor sommigen

Met de planner kunnen wij als leerkrachten leerlingen helpen om een productief leerproces op gang te brengen.

De planner is voor mij het hart van itslearning."
Kristin Ansnes Ravndal, Strand Hogere Middelbare School, Noorwegen

Wat ik leuk vind aan de planner:

 • Het is het eerste wat mijn studenten zien als ze hun cursus openen in het itslearning platform. Studenten besteden minder energie aan het zoeken naar wat ze moeten doen en wanneer, en worden meteen doorverwezen naar Taken .
 • Het is een geweldige hulpbron geweest toen we overstapten op leren op afstand en vervolgens op hybride leren, vanwege de Covid-19 pandemie. Leren buiten het klaslokaal legde de behoefte aan duidelijke structuur bloot wanneer studenten hun docenten niet naast zich hadden om hen te begeleiden.

 

Wat zit er in mijn itslearning planner

Er zijn veel tools die ik leuk vind op itslearning en die ik regelmatig gebruik, maar de planner is veruit mijn favoriet. Ik zie mezelf niet zonder werken. Ik heb veel alternatieven getest (omdat ik nieuwsgierig ben naar wat er nog meer is), maar ik heb nog niets gezien dat zo compleet is als de itslearning planner .

In mijn planner heb ik:

 • Leerdoelen
 • Mijn jaarplan
 • Lesplannen
 • Huiswerk
 • Bronnen en activiteiten
 • Persoonlijke aantekeningen

 

Waarom ik van de planner

Alle planningsaspecten worden geregeld op planner zodat leerkrachten zich kunnen concentreren op het lesgeven en leerlingen zich kunnen concentreren op het leren.

Ik maak mijn plannen, deel ze met leerlingen (ik stel de datum in voor mijn plannen en ze worden automatisch uitgedeeld aan leerlingen op de ingestelde datum), Bewerken wanneer ik dat nodig heb en het beste is dat ik de plannen kan hergebruiken. De itslearning planner komt naadloos overeen met mijn Bronnen mappen, dus wat ik in de planner zet, komt automatisch in de juiste Map terecht. Dat vind ik erg handig.

Ik heb nog geen planner tool gezien die zo compleet is als de itslearning planner ."
Kristin Ansnes Ravndal, Strand Hogere Middelbare School, Noorwegen

De planner bespaart me tijd omdat het efficiënt en Persoon-vriendelijk is, maar de grootste bonus is de kwaliteit van de herbruikbare plannen. Het is gemakkelijk voor mij en gemakkelijk voor mijn studenten. Alle benodigde Informatie is beschikbaar voor studenten, zowel op de desktop als op het mobiele apparaat, en ze kunnen de Informatie ook gemakkelijk in hun agenda openen.

Voor de volledige uitleg over hoe ik de planner gebruik, bekijk de video van mijn itsConvention presentatie.

 

Wat is het belangrijkste voor mij als Docent

Het draait allemaal om onze leerlingen en hun unieke behoeften. Dankzij planner kan ik me minder richten op planning, omdat het makkelijk en efficiënt te gebruiken is zonder in te leveren op kwaliteit. En dat betekent dat ik meer tijd heb voor mijn leerlingen. Zij waarderen ook de structuur en omvang van planner en de gemakkelijke toegang tot hun werk.

Er worden voortdurend nieuwe functies en functionaliteiten toegevoegd. De nieuwe plankaart(zie hieronder) is visueel aantrekkelijk, neemt minder ruimte in en geeft je een beter overzicht van het plan. Het is ook een grote verbetering om plannen onderverdeeld te zien in Huidig, Verleden, Zonder datum en Onderwerpen.

screenshot van de nieuwe plankaart

Structuur, volgorde en reikwijdte

De planner is voor mij een cruciaal hulpmiddel geweest bij het leren op afstand en hybride leren tijdens de pandemie. Toen ik ziek thuis zat met keelpijn, heb ik alle Bronnen voor studenten in één leerpad gezet, zodat ze wisten wat ze in welke volgorde moesten doen. Het kostte me 5 minuten om dat te doen. Maken Maar wat ik ook had gedaan, was een Koppeling naar een Teams-vergadering in het plan zetten, zodat het eerste wat mijn leerlingen zagen het plan was, daarna hadden we een vergadering en wisten ze duidelijk wat ze eerst moesten doen. Dus de integratie van MS Teams-vergaderingen in itslearning is gewoon briljant.

De meeste van mijn plannen omvatten slechts één les, omdat dat mijn voorkeur heeft. Sommige leerkrachten geven de voorkeur aan Maken voor een week, een deelonderwerp of een hoofdstuk. Dergelijke variatie zal Maken niet veel problemen opleveren voor leerlingen, omdat ze hun materiaal en activiteiten voor hun vakken nog steeds op dezelfde manier op één plek zullen zien. Het hebben van een sjabloon voor plannen in de hele school kan Maken een uniforme leermethode opleveren die erg nuttig is voor studenten en hen helpt zich beter te concentreren, zelfs met verschillende onderwijsmethoden.

En door de Agenda te combineren met de planner komt alles samen. Leerlingen zien de bijgevoegde plannen in de Agenda.

Wat vinden mijn leerlingen?

Mijn leerlingen missen planner als het er niet is. Dat is het mooie van planner, het werkt op de achtergrond en vereenvoudigt het leer- en onderwijsproces.

Samengevat is de planner :

 • Gebruiksvriendelijk
 • Biedt structuur en voorspelbaarheid
 • Bespaart tijd
 • Flexibel binnen een gemeenschappelijk kader
 • Toegankelijk op alle apparaten
 • Optie om verbinding te maken met de Agenda

AANVERWANTE ARTIKELEN